Ziołowy Ogród a’la sajgonki

11 min

Ziołowy Ogród

Prowansalskie zioła uwielbiane są przez wielu mistrzów kuchni. Pachnące i intensywne w smaku dodają charakteru puszystemu serkowi Tartare Ziołowy Ogród. Spróbuj!

Składniki:

  • Serek TARTARE ziołowy ogród
  • 3 marchewki
  • Ogórek
  • Mięta
  • Kolendra
  • Seler naciowy
  • 1 pomarańcza
  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • Sok z ½ cytryny

Sposób przygotowania

  • 1 Warzywa obierz i pokrój w cienkie słupki.
  • 2 Pomarańczę wyfiletuj. Pomarańczę obierz ze skórki (obcinając górę i dół pomarańczy aż do miąższu, a następnie nożem obcinając od góry do dołu skórkę wraz z białą częścią). Następnie ostrym nożem wytnij miąższ spomiędzy białych błonek.
  • 3 Wszystkie warzywa wrzuć do miski z wodą wypełnioną lodem, dzięki czemu warzywa pozostaną chrupkie.
  • 4 Zioła posiekaj niezbyt drobno.
  • 5 Każdy papier ryżowy namocz w letniej wodzie, gdy zrobi się lepki i miękki, wyjmij i ułóż na dużym suchym talerzu.
  • 6 Papier ryżowy posmaruj Serkiem TARTARE Ziołowy Ogród
  • 7 Na środek posyp zioła, potem warzywa i po 1 cząstce wyfiletowanej pomarańczy.
  • 8 Skrop sokiem z cytryny, zawiń ciasno, tak, jak się zwija krokiety (najpierw złóż do środka boki papieru ryżowego, a następnie zroluj wzdłuż pozostałych boków.
  • 9 Sajgonki ułóż na talerzu i podaj od razu po przygotowaniu.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów