Zapiekanki z Borowikowego Lasu

17 min
Łatwy

Borowikowy Las

Przenieś intensywny zapach polskich borowików do swojej kuchni z serkiem Tartare Borowikowy Las. Głęboki smak i delikatna, kremowa konsystencja to źródło kanapkowych inspiracji!

Składniki:

  • Serek TARTARE Borowikowy Las
  • 1 pełnoziarnista bagietka
  • 10 pieczarek, pokrojonych w półplasterki
  • 50ml białego wina
  • Kilka gałązek świeżego tymianku
  • Czerwona cebula
  • 1 łyżka masła
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

  • 1 Pełnoziarnistą bagietkę przekrój wzdłuż na pół i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 10 minut, aż bułka stanie się chrupiąca.
  • 2 Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła, dodaj pieczarki, tymianek, posól i popieprz. Smaż, aż do odparowania wody.
  • 3 Wlej do pieczarek wino i czekaj, aż odparuje.
  • 4 Podpieczoną bagietkę posmaruj serkiem TARTARE Borowikowy Las, rozłóż równomiernie podsmażone pieczarki.
  • 5 Na wierzch połóż plasterki cebuli i ułóż dekoracyjnie gałązki świeżego tymianku.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów