W Borowikowym Lesie

7 min
Zobacz film

Borowikowy Las

Przenieś intensywny zapach polskich borowików do swojej kuchni z serkiem Tartare Borowikowy Las. Głęboki smak i delikatna, kremowa konsystencja to źródło kanapkowych inspiracji!

Składniki:

  • Serek TARTARE Borowikowy Las
  • Ogórek zielony
  • 1 kromka żytniego pieczywa

Sposób przygotowania

  • 1 Odetnij górną część umytego ogórka. Pozostałą przekrój wzdłuż na pół.
  • 2 Z jednej z połówek wytnij nożykiem kształt drzewa - pień, koronę i kępkę trawy.
  • 3 Wytnij kształt korony, zostawiając skórkę ogórka jako kontur drzewa i gałęzie.
  • 4 Oddziel nacięty pień drzewa od kępki trawy. Drzewo jest gotowe.
  • 5 Z odciętej na początku części ogórka uformuj borowika.
  • 6 Uformowany grzybek przetnij na pół.
  • 7 Z pozostałej części ogórka wytnij kilka listków trawy i dołóż do kępki.
  • 8 Posmaruj kromkę żytniego pieczywa serkiem TARTARE Borowikowy Las i udekoruj kanapkę ogórkowym lasem. Smacznego!

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów