Tuńczyk w Dolinie Pieprzu
Zobacz film


Dolina Pieprzu
Czerwone, zielone, czarne i białe ziarna pieprzu różnią się smakiem i intensywnością aromatu. Tym bogactwem dzielimy się w pysznej kompozycji serka Tartare Dolina Pieprzu.
Składniki:
- Serek TARTARE Dolina Pieprzu
- 2 tortille pszenne
- 4 liście sałaty masłowej
- 1 puszka tuńczyka
- 4 rzodkiewki
- 2 łodygi selera naciowego
- Świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
- 1 Umyj rzodkiewki i seler.
- 2 Rzodkiewki i seler pokrój w cienkie plasterki (możesz użyć tarki).
- 3 Tortille posmaruj serkiem TARTARE Dolina Pieprzu.
- 4 Na każdą tortillę połóż po 2 liście sałaty, połowę tuńczyka, 2 rzodkiewki w plasterkach i kilka kawałków selera naciowego.
- 5 Całość posyp świeżo mielonym lub młotkowanym pieprzem.
- 6 Zwiń tortille w rulon i pokrój ukośnie na kawałki. RADA: Aby łatwiej było pokroić tortillę, zawiń ją w folię aluminiową i schłodź przez 10 min w lodówce.
Wypróbuj więcej przepisów

Przepiórki w Łososiowej Zatoce

Zapiekanki z Borowikowego Lasu

Roladki z Łososiowej Zatoki
