Tuńczyk w Dolinie Pieprzu

7 min
Łatwy
Zobacz film

Dolina Pieprzu

Czerwone, zielone, czarne i białe ziarna pieprzu różnią się smakiem i intensywnością aromatu. Tym bogactwem dzielimy się w pysznej kompozycji serka Tartare Dolina Pieprzu.

Składniki:

  • Serek TARTARE Dolina Pieprzu
  • 2 tortille pszenne
  • 4 liście sałaty masłowej
  • 1 puszka tuńczyka
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • Świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

  • 1 Umyj rzodkiewki i seler.
  • 2 Rzodkiewki i seler pokrój w cienkie plasterki (możesz użyć tarki).
  • 3 Tortille posmaruj serkiem TARTARE Dolina Pieprzu.
  • 4 Na każdą tortillę połóż po 2 liście sałaty, połowę tuńczyka, 2 rzodkiewki w plasterkach i kilka kawałków selera naciowego.
  • 5 Całość posyp świeżo mielonym lub młotkowanym pieprzem.
  • 6 Zwiń tortille w rulon i pokrój ukośnie na kawałki. RADA: Aby łatwiej było pokroić tortillę, zawiń ją w folię aluminiową i schłodź przez 10 min w lodówce.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów