Szynka w Dolinie Pieprzu

10 min
Łatwy

Dolina Pieprzu

Czerwone, zielone, czarne i białe ziarna pieprzu różnią się smakiem i intensywnością aromatu. Tym bogactwem dzielimy się w pysznej kompozycji serka Tartare Dolina Pieprzu.

Składniki:

  • Serek TARTARE Dolina Pieprzu
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 kawałki chleba wiejskiego
  • 2 cienkie plasterki szynki
  • 1/2 grillowanej czerwonej papryki w zalewie
  • 2 łyżeczki Parmezanu

Sposób przygotowania

  • 1 Rozsmaruj majonez na każdym kawałku kanapki.
  • 2 Rozsmaruj serek Tartare Dolina Pieprzu na obu kawałkach kanapki.
  • 3 Na jednym kawałku kanapki połóż plasterek szynki, potem paprykę i przykryj drugą połówką.
  • 4 Posmaruj masłem zewnętrzną część kanapki i obsyp parmezanem.
  • 5 Smaż na patelni lub w otwartym grillu, aż obie strony kanapki nabiorą złotego koloru.
  • 6 Przekrój kanapkę na pół i spróbuj, jak dobrze smakuje.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów