Śmietankowa Łąka z dynią

35 min
Łatwy

Śmietankowa Łąka z solą morską

Delikatny smak i puszysta konsystencja? To musi być serek Tartare Śmietankowa Łąka z solą morską. Łatwo się rozsmarowuje, a jak smakuje! Dzień zaczyna się lekko.

Składniki:

  • Tartare Śmietankowa Łąka z solą morską
  • 1 mała dynia - grillowana (1/2 szklanki miąższu wystarczy na jedną kanapkę)
  • 4 kromki chleba wiejskiego
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 łyżeczka sproszkowanej chilli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

Sposób przygotowania

  • 1 Przekrój dynię na pół, usuń ze środka pestki i skrop połówki delikatnie oliwą.
  • 2 Grilluj połówki dyni przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Następnie przewróć dynię na drugą stronę i opiekaj przez kolejne 30 minut.
  • 3 Wyciągnij grillowaną dynię z piekarnika i oddziel miąższ od skórki za pomocą łyżki.
  • 4 Wymieszaj miąższ z serkiem TARTARE Śmietankowa Łąka z solą morską.
  • 5 Posmaruj 2 kromki chleba wiejskiego masłem, a pozostałe dwie przygotowaną mieszanką serka i dyniowego miąższu.
  • 6 Posyp dynię mieszanką przypraw - chilli, papryką i solą.
  • 7 Połącz kromki w kanapki i połóż na rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny oliwy. Przypiekaj kanapki z obu stron do momentu, aż zrobią się rumiane.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów