Przekąska z Cebulowego Pola

15 min
Średni
Zobacz film

Cebulowe Pole

Co wyjdzie z połączenia wyraźnego smaku szalotki i delikatnego, puszystego serka? Przekonaj się - Tartare Cebulowe Pole to zaproszenie do smakowej uczty.

Składniki:

  • Serek TARTARE Cebulowe Pole
  • 4 sztuki portobello
  • 2 jajka
  • 2 cienkie plasterki czerwonej cebuli
  • Garść liści roszponki
  • 2 plasterki pomidora
  • 2 łyżki kiełków rzodkiewki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • Patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania

  • 1 Portobello podsmaż na oliwie przez ok. 5-7 minut, aż będą lekko rumiane. Portobello odsącz papierowym ręcznikiem.
  • 2 Na maśle usmaż jajka sadzone. RADA: Aby uzyskać perfekcyjny okrągły kształt jajka użyj obręczy.
  • 3 Wszystkie usmażone portobello ułóż do góry dnem i posmaruj serkiem TARTARE Cebulowe Pole.
  • 4 Na posmarowanym serkiem TARTARE Cebulowe Pole kapeluszu ułóż kolejno: liście roszponki, plasterek cebuli, plasterek pomidora, jajko sadzone i 1 łyżkę kiełków rzodkiewki.
  • 5 Przekąskę przykryj drugim kapeluszem portobello i zepnij całość patyczkiem do szaszłyków.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów