Marchewka z Łososiowej Zatoki

12 min
Zobacz film

Łososiowa Zatoka

Czujesz? Tak intensywny zapach i głęboki smak uzyskaliśmy, dodając do kremowego serka Tartare Łososiowa Zatoka duże kawałki tej królewskiej ryby. Rozpłyniesz się z każdym kęsem.

Składniki:

  • Serek TARTARE Łososiowa Zatoka
  • 1 duża marchewka
  • Pęczek koperku
  • 1 kromka żytniego pieczywa

Sposób przygotowania

  • 1 Z umytej i oskrobanej marchewki wykrój blok o kształcie trapezu.
  • 2 Jeden koniec zaokrąglij, drugi natnij od góry i dołu, formując kształt ogona.
  • 3 Przytnij górę marchewki, żeby nadać jej kształt rybiego grzbietu.
  • 4 Na zaokrąglonym końcu bloku, czyli głowie naszej ryby, wytnij usta i oczy.
  • 5 Zaznacz nożykiem linię oddzielającą głowę, wytnij kształty łusek i rowki na płetwach.
  • 6 Kromkę ciemnego pieczywa posmaruj serkiem TARTARE Łososiowa Zatoka, ozdób pęczkiem świeżego koperku.
  • 7 Ułóż rybę na kanapce i poczekaj, aż któryś z domowników lub gości złapie przynętę.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów