Makrela z Doliny Pieprzu

8 min
Łatwy
Zobacz film

Dolina Pieprzu

Czerwone, zielone, czarne i białe ziarna pieprzu różnią się smakiem i intensywnością aromatu. Tym bogactwem dzielimy się w pysznej kompozycji serka Tartare Dolina Pieprzu.

Składniki:

  • Pieczywo żytnie lub pumpernikiel
  • Serek TARTARE Dolina Pieprzu
  • Wędzona makrela
  • Jajko na twardo
  • Sos remoulade: 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli, 4 łyżki majonezu, pół łyżeczki musztardy, pół łyżeczki posiekanych kaparów, 1 drobno posiekany korniszon, 1/8 łyżeczki curry w proszku
  • Koperek do przybrania

Sposób przygotowania

  • 1 Pieczywo posmaruj serkiem TARTARE Dolina Pieprzu.
  • 2 Przygotuj duński sos remoulade: do majonezu dodaj cebulę, musztardę, kapary, korniszony, curry. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • 3 Oddziel mięso ryby od ości. Na kromce ułóż kawałki wędzonej makreli, plasterki ugotowanego na twardo jajka.
  • 4 Kanapkę polej delikatnie sosem, ozdób gałązką koperku.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów