Łosoś w zatoce awocado

7 min
Łatwy
Zobacz film

Łososiowa Zatoka

Czujesz? Tak intensywny zapach i głęboki smak uzyskaliśmy, dodając do kremowego serka Tartare Łososiowa Zatoka duże kawałki tej królewskiej ryby. Rozpłyniesz się z każdym kęsem.

Składniki:

  • Serek TARTARE Łososiowa Zatoka
  • 4 plasterki łososia
  • 1/2 awocado
  • 1 bułka ciemna
  • Kilka łodyżek koperku
  • Skórka otarta z 1/2 cytryny
  • Świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

  • 1 Bułkę przekrój wzdłuż na pół.
  • 2 Awocado obierz i pokrój w plasterki.
  • 3 Połówki bułki posmaruj serkiem TARTARE Łososiowa Zatoka.
  • 4 Ułóż plastry awocado na posmarowanej serkiem bułce.
  • 5 Ułóż pionowo łososia na kanapce, tworząc z niego „wstążkę”.
  • 6 Ozdób kanapkę koperkiem i posyp otartą skórką z cytryny oraz świeżo mielonym pieprzem.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów