Kanapka z Borowikowego Lasu

8 min
Łatwy
Zobacz film

Borowikowy Las

Przenieś intensywny zapach polskich borowików do swojej kuchni z serkiem Tartare Borowikowy Las. Głęboki smak i delikatna, kremowa konsystencja to źródło kanapkowych inspiracji!

Składniki:

  • Serek Tartare Borowikowy Las
  • Kilka listków szpinaku baby
  • 2 plasterki chudego boczku
  • kilka listków świeżego tymianku
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 2 kromki ciemnego pieczywa

Sposób przygotowania

  • 1 Szpinak umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  • 2 Pestki dyni podpraż na suchej patelni.
  • 3 Kromki chleba posmaruj serkiem Tartare Borowikowy Las i połóż na nich liście szpinaku.
  • 4 Na każdej kromce ułóż lekko zrolowany plaster boczku.
  • 5 Posyp kanapki podprażonymi pestkami dyni.
  • 6 Kanapki udekoruj gałązkami świeżego tymianku.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów