Indyk w Ziołowym Ogrodzie


Ziołowy Ogród
Prowansalskie zioła uwielbiane są przez wielu mistrzów kuchni. Pachnące i intensywne w smaku dodają charakteru puszystemu serkowi Tartare Ziołowy Ogród. Spróbuj!
Składniki:
- Serek TARTARE Ziołowy Ogród
- łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
- sól i pieprz
- 3 kromki białego pieczywa tostowego
- 2 plastry z piersi grillowanego indyka
- 1 niewielki pomidor pokrojony w plasterki
- 2 kawałki przysmażonego boczku
- listek sałaty rzymskiej
Sposób przygotowania
- 1 Wymieszaj pół opakowania serka Tartare Ziołowy Ogród z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem.
- 2 Posmaruj przygotowanym serkiem wierzch wszystkich kromek.
- 3 Na jednej z posmarowanych kromek połóż po 2 plasterki indyka, 2 plasterki pomidora i przykryj tak przygotowaną kromkę drugą częścią tosta.
- 4 Następnie połóż na nim 2 kawałki boczku i liść sałaty. Przykryj ostatnim z kawałków chleba.
- 5 Dociśnij lekko kanapkę i przekrój w trójkąt. Przez środek kanapki przebij patyczek do szaszłyków, żeby się lepiej trzymała.
Wypróbuj więcej przepisów

Przepiórki w Łososiowej Zatoce

Zapiekanki z Borowikowego Lasu

Roladki z Łososiowej Zatoki
