Dolina Pieprzu w sałacie

37 min
Łatwy

Dolina Pieprzu

Czerwone, zielone, czarne i białe ziarna pieprzu różnią się smakiem i intensywnością aromatu. Tym bogactwem dzielimy się w pysznej kompozycji serka Tartare Dolina Pieprzu.

Składniki:

  • Serek TARTARE Dolina Pieprzu
  • 1 mango
  • Kilka listków świeżej mięty
  • 1 grillowana pierś z kurczaka, pokrojona w plasterki
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • Pieprz

Sposób przygotowania

  • 1 Sałatę rzymską umyj i osusz. Wytnij z niej białe zgrubienia.
  • 2 Mango obierz i pokrój w słupki.
  • 3 Każdy liść sałaty posmaruj Serkiem TARTARE Dolina Pieprzu, zachowując ok. 2cm margines z każdej strony.
  • 4 Połóż po 2 plasterki grillowanej piersi z kurczaka, po kilka słupków mango i po kilka listków świeżej mięty.
  • 5 Całość posyp świeżo mielonym pieprzem.
  • 6 Zwiń liść sałaty tak, jak się zwija krokiety (najpierw złóż do środka dłuższe boki sałaty, a następnie zroluj liść od nasady aż do końca).
  • 7 Roladki z sałaty najlepiej smakują po schłodzeniu 30 minut w lodówce.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów