Bowl z Tartare Pikantna Żurawina z Pieprzem

Pikantna Żurawina z Pieprzem

Kwaskowata słodycz żurawiny i pikantna nuta pieprzu tworzą w nowym serku TARTARE Pikantna Żurawina z Pieprzem niezapomnianą kompozycję. Poczuj harmonię kontrastów zatopionych w puszystym serku i dołącz do grona zachwyconych smakoszy!

Składniki:

  • 1 opakowanie serka Tartare Pikantna żurawina z pieprzem
  • 150 g komosy ryżowej
  • 100 g piersi z indyka
  • ½ awokado
  • ½ zielonego ogórka
  • ½ marchewki
  • garść kiełków lucerny
  • garść orzeszków ziemnych
  • świeża kolendra
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania

  • 1 Ugotuj komosę według przepisu na opakowaniu.
  • 2 Pierś z indyka pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem i podsmaż na rozgrzanej patelni.
  • 3 Obierz i pokrój awokado w plastry, ogórka w drobną kostkę, a marchew w słupki.
  • 4 Wyłóż komosę na środek miski, a dookoła ułóż: pierś z indyka, ogórka, awokado, marchewkę, kiełki i serek Tartare Pikantna Żurawina z Pieprzem.
  • 5 Całość posyp pokruszonymi orzechami i posiekaną kolendrą.
  • 6 Sos: Wymieszaj w misce ząbek czosnku z sokiem z limonki, masłem orzechowym, sosem sojowym i miodem. Dodaj 1 łyżkę oliwy i olej sezamowy i mieszaj, aż sos będzie gładki.
  • 7 Polej sosem przygotowany wcześniej bowl.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów