Bataty z dipem z serka Tartare Pikantna Żurawina z Pieprzem

Pikantna Żurawina z Pieprzem

Kwaskowata słodycz żurawiny i pikantna nuta pieprzu tworzą w nowym serku TARTARE Pikantna Żurawina z Pieprzem niezapomnianą kompozycję. Poczuj harmonię kontrastów zatopionych w puszystym serku i dołącz do grona zachwyconych smakoszy!

Składniki:

  • 1 opakowanie Tartare Pikantna Żurawina z Pieprzem
  • 1 kg batatów
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka posiekanej suszonej żurawiny
  • świeży tymianek i rozmaryn
  • sól gruboziarnista
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania

  • 1 Bataty obierz i pokrój w słupki.
  • 2 Bataty ułóż na papierze do pieczenia i polej oliwą.
  • 3 Na batatach ułóż gałązki świeżych ziół i całość posyp solą.
  • 4 Bataty wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piecz przez ok. 15-20 min.
  • 5 Dip: Do serka Tartare Pikantna żurawina z pieprzem dodaj jogurt. Wsyp suszoną żurawinę i dokładnie wymieszaj. Dopraw granulowanym czosnkiem i solą.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów