Bakłażan w Borowikowym Lesie

11 min
Łatwy

Borowikowy Las

Przenieś intensywny zapach polskich borowików do swojej kuchni z serkiem Tartare Borowikowy Las. Głęboki smak i delikatna, kremowa konsystencja to źródło kanapkowych inspiracji!

Składniki:

  • Serek TARTARE Borowikowy Las
  • 2 garści jarmużu
  • 1 bakłażan
  • 2 łyżki oliwy
  • 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych na ćwiartki
  • 1 łyżka pestek słonecznika, dyni, siemienia lnianego
  • Sól

Sposób przygotowania

  • 1 Przygotuj chipsy z jarmużu: w misce wymieszaj jarmuż z łyżką oliwy i pestkami. Ułóż pojedynczą warstwę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp solą. Piecz chipsy przez 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C pilnując, aby się nie spaliły.
  • 2 Bakłażana pokrój na plastry i usmaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
  • 3 Bakłażana posmaruj serkiem TARTARE Borowikowy Las.
  • 4 W środek włóż po 2-3 chipsy z jarmużu, po bokach ułóż po kawałku pomidora. Całość posyp upieczonymi ziarnami.

Wypróbuj więcej przepisów

Więcej przepisów