Bakłażan w Borowikowym Lesie


Borowikowy Las
Przenieś intensywny zapach polskich borowików do swojej kuchni z serkiem Tartare Borowikowy Las. Głęboki smak i delikatna, kremowa konsystencja to źródło kanapkowych inspiracji!
Składniki:
- Serek TARTARE Borowikowy Las
- 2 garści jarmużu
- 1 bakłażan
- 2 łyżki oliwy
- 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych na ćwiartki
- 1 łyżka pestek słonecznika, dyni, siemienia lnianego
- Sól
Sposób przygotowania
- 1 Przygotuj chipsy z jarmużu: w misce wymieszaj jarmuż z łyżką oliwy i pestkami. Ułóż pojedynczą warstwę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp solą. Piecz chipsy przez 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 160 st. C pilnując, aby się nie spaliły.
- 2 Bakłażana pokrój na plastry i usmaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
- 3 Bakłażana posmaruj serkiem TARTARE Borowikowy Las.
- 4 W środek włóż po 2-3 chipsy z jarmużu, po bokach ułóż po kawałku pomidora. Całość posyp upieczonymi ziarnami.
Wypróbuj więcej przepisów

Przepiórki w Łososiowej Zatoce

Roladki z Łososiowej Zatoki

Dolina Pieprzu w sałacie
